De Boomgaard 345-schaakkampioen van Leidsche Rijn

Woensdag 4 april 2018 vond op de Boomgaard het 345-Schaaktoernooi voor Leidsche Rijn (Utrecht) plaats. In de voorbereidingen naar het toernooi is aan alle kinderen van groep 4 en 5 een schaakworkshop gegeven en de afgelopen week is er veel geschaakt op school en thuis.

Doet je school mee aan het NK345 en hebben jullie een verslag van het plaatsingstoernooi? Mail het dan naar contact@samenschaken.nl en we zetten het hier op de website van het NK.
Noah Nguygen (3D), Daan Aubel (4A), Olaf Lantinga (4B), Dylan Sporkslede (4C), Nuno Fox en Yzan Gionotten (4D), Tom op het Veld (4 E), Zoë Harzevoort (4F), Sofie Schoonhoven (5B), Jelle Westening (5C), Sam Groenewoud (5D), Tobiaz Enz en Jasmijn Schoonhoven (5 E) en Otto Verkuijl (5F) haalden vanmiddag gezamenlijk 169 punten binnen en zijn hiermee de beste 345-Schaakschool van Leidsche Rijn 2018 geworden!

Naast dit kampioenschap waren er ook nog een heel aantal groepswinnaars van De Boomgaard!

Groep 4
4A – Daan Aubel
4D – Yzan Gianotten
4F – Zoë Harzevoort

Groep 5
5C – Jelle Westening
5D – Sam Groenewoud
5E – Tobiaz Enz
5F – Otto Verkuijl

Het was nog even heel spannend of De Boomgaard wel eerste ging worden. Zij speelden namelijk met minder kinderen dan 15. Op het allerlaatste moment besloot gelukkig Jelle nog mee te doen en kwam Tobias hard aanrennen en zorgde Daan dat hij – ondanks dat hij eerder weg moest – toch al zijn  punten haalde. Die punten hadden we net nodig! Een gejuich ging op toen de kinderen hoorden dat ze eerste waren geworden en Jasmijn huilde zelfs bijna van blijdschap. Met een enorme beker (nu op het nachtkastje van Sofie) mag de Boomgaard zich nu klaar maken voor het NK op zaterdag 16 juni.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *