Deventer prooi voor De Hagenpoort

In Deventer wordt jaarlijks gestreden om het schoolschaakkampioenschap basisschool algemeen. Dit jaar is met de deelnemende scholen en de organisator – schaakvereniging DSG Pallas – besloten om voor het eerst ook een voorronde te organiseren voor de groepen345.

Doet je school mee aan het NK345 en hebben jullie een verslag van het plaatsingstoernooi? Mail het dan naar contact@samenschaken.nl en we zetten het hier op de website van het NK.

Op 11 april deden vijf scholen uit Deventer mee met in totaal 35 leerlingen. Door de deelnemers werd enthousiast geschaakt. Voor veel kinderen was het wel erg spannend zo’n eerst écht toernooi.

Al gauw werd duidelijk dat De Ontdekking en De Hagenpoort favoriet waren voor winst. Na een spannende eindstrijd eindigden de scholen precies GELIJK. Na verhitte discussies met de wedstrijdleiding en teambegeleiders gaf het reglement uiteindelijk de doorslag; het kleinere team won. Zo kon De Hagenpoort met de grote beker naar huis en had het zich geplaatst voor het NK.

We zijn benieuwd of dit team het voorbeeld van het Hagenpoort-team met de oudere leerlingen kan volgen met een 10e plaats bij het NK Schoolschaken Algemeen. Enthousiast zijn ze in ieder geval al wel .…..

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *