Wethouder Maarten van Ooijen opent NK345

Schaken in het Spoorwegmuseum (jan 2016)

Wij zijn ontzettend blij dat de nieuwe Utrechtse wethouder van sport Maarten van Ooijen a.s. zaterdag het NK345 zal openen. Het toont opnieuw de betrokkenheid van de Gemeente Utrecht bij het schaken in de stad.

De Gemeente Utrecht is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij het stimuleren van de schaaksport in de stad. Mede door de inzet van toenmalig wethouder en schaakliefhebber Paulus Jansen heeft het Tataschaaktoernooi in januari 2016 een bezoek gebracht aan Utrecht (Spoorwegmuseum). Dat bood de 3 jeugdschaakclubs in Utrecht de mogelijkheid om het schoolschaaktoernooi van Utrecht op deze heel bijzondere locatie te organiseren. Meer dan 400 kinderen hebben nog steeds bijzondere herinneringen aan dat toernooi.

Ook is de Gemeente betrokken bij diverse initiatieven om het schaken op basisscholen in Utrecht te stimuleren. Op dit moment lopen of starten er projecten in onder meer Kanaleneiland (basisschool Schateiland), Overvecht, Ondiep en Dichterswijk. Naast het schaken is de betrokkenheid van mensen uit de wijk een belangrijk aspect van deze projecten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *