NK schaken voor groepen 345 van de basisschool op 22 juni in Utrecht

Over 2½e week is het alweer zo ver. Op zaterdag 22 juni strijden basisscholen uit heel Nederland met circa 300 kinderen uit groepen 3, 4 en 5 om het Nederlands Kampioenschap schoolschaken voor de middenbouw. De scholen die meedoen hebben zich dit voorjaar geplaatst via regionale of lokale toernooien. 

Ook dit jaar schaken we in Utrecht, in het Leidsche Rijn College. Volg de voorbereiding van het toernooi op deze website. We hopen dat het toernooi net zo gezellig wordt als het toernooi vorig jaar. Hoe dat eruit zag? Bekijk dit fotoverslag.

SamenSchaken organiseert het NK in samenwerking met de Nederlandse schaakbond KNSB. SamenSchaken wil alle kinderen laten kennismaken met het schaakspel. Dat doen wij door het geven van schaaktrainingen op scholen, we leiden schaaktrainers op en we ontwikkelen nieuwe lesmethoden voor jonge kinderen. Ook verzorgen we extra trainingen voor gevorderde jonge clubschakers.

Schaken op de basisschool is een nieuwe lesmethode voor schaaklessen op de basisscholen, ontwikkeld door SamenSchaken. Deze methode bestaat uit twee werkboeken voor beginners in groepen 3, 4, 5 en 6, een database met schaakspelletjes en uitgeschreven lessen voor schaaktrainers. Een compleet pakket waarmee je als trainer of schaakleerkracht direct aan de slag kunt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *